video productie door clickable video

Zou ik een video zelf maken of uitbesteden aan een video productiehuis?

Indien je nood hebt aan een bedrijfsfilm of je overweegt video marketing, zal je mogelijk de vraag stellen of het de moeite is om een professioneel video productiehuis in te schakelen. Door de hedendaagse technologie is het voor iedereen mogelijk om te filmen met een smartphone, een tablet of een consumer videocamera. Het antwoord hangt eigenlijk volledig af van het soort video waar je zaak mee gebaat is. In enkele gevallen kunnen bedrijven communiceren met opnames gemaakt met een smartphone en deze verspreiden via instagram of vine, voor andere doelgroepen is een andere insteek beter geschikt.

Wanneer het gaat over het verkopen van producten, het adverteren van je diensten of het promoten van je bedrijf – is het altijd van groot belang om over je bedrijfsimago na te denken.

Het is weinig waarschijnlijk dat je op een belangrijke meeting opdaagt gekleed in vodden, of dat je de bedrijfsfolder zal printen op een huis-tuin-keuken printer, aangezien dit je bedrijf niet voorstelt op de best mogelijke manier. Video werkt op een identieke manier. Het is de vitrine van je zaak, het toont wie je bent en wat je doet op de best mogelijke manier. Er is een bekend gezegde: je hebt maar 1 kans om een eerste indruk te maken.

Hierbij 4 redenen waarom het een goed idee is om een professioneel video productiehuis in te schakelen en dit zal leiden tot meer omzet en een betere reputatie van je bedrijf.

1. Een antwoord op al je vragen rond video. Hoe kan je een video maken die zo goed mogelijk je merk of bedrijf presenteert? Ben je niet zeker hoe je een online video kan optimalizeren voor zo goed mogelijke vindbaarheid door google? Of weet je niet hoe je een video moet draaien met een beperkt budget? Mensen uit het vakgebied kunnen je helpen met dat soort vragen en kunnen concrete oplossingen bieden. Een professional kan je uitleggen wat de eigenschappen en de voordelen zijn van een bepaalde stijl of vorm, ze kunnen je ook adviseren waar en hoe je de video het best kan inzetten om maximale online visibiliteit te bekomen. Vanaf het concept tot het afgewerkte product zal de professional ervoor zorgen dat je objectieven voorop staan en op de best mogelijke manier in beeld worden gebracht. Een ervaren pro kan je adviseren over hoe je doelstellingen om te zetten in het meest krachtige medium dat momenteel voorhanden is.

2. Waardevolle ervaring. Een professional heeft de nodige ervaring, dat is een evidentie. Je kan advies inwinnen, vergelijkbare cases bespreken, problemen voorkomen, tips & tricks bekomen en je kan gebruik maken van het uitgebreide netwerk van de pro. Hij/zij zal ervoor zorgen dat het gewenste resultaat effectief afgeleverd wordt en zo goed mogelijk zal aansluiten bij de verwachting van het doelpubliek. Door het werken met een productiehuis kan je er zeker van zijn dat hetgeen gefilmd wordt overeenkomt met het concept of script en dat het wordt uitgevoerd volgens een strategisch uitgedachte shotlist en découpage, door een team van ervaren vakmensen. Een video pro is tegelijk ook de ideale persoon tussen de klant en het publiek, zo kan het concept en het uiteindelijke resultaat zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden.

3. Zakelijke transactie. Door het samenwerken met een productiehuis ga je een zakelijke relatie aan waarbij jouw succes ook het succes van het productiehuis betekent. Het eerste deel van het zakelijk succes van een productiehuis hangt samen met de kwaliteit van het geleverde werk. Het andere deel is dat video het dagdagelijkse menu is voor een productiehuis. Ze bestuderen de markt, begrijpen video marketing en kunnen het in de praktijk toepassen, ze kennen de huidige en de toekomstige trends. Ze besteden de nodige aandacht aan het leren kennen en het implementeren van marketing – en sales strategieën die het best werken op gebied van video marketing. Door een goede samenwerking aan te gaan wordt er een zakelijke overeenkomst gesloten die voor beide partijen op lange termijn bijzonder vruchtbaar zal zijn.

4. Een juiste inschatting van de kosten. Het goede nieuws is dat een video productie geen arm en een been hoeft te kosten. Het is ook niet per sé zo dat het veel van je tijd zal vragen. Mensen kijken vooral naar korte video’s die specifiek over 1 onderwerp gaan. Er wordt ook massaal veel mobiel gekeken, analytics wijzen erop dat korte video’s meestal veel effectiever zijn. Sprekende hoofden zijn niet altijd de beste vorm omdat ze te weinig de aandacht trekken. Mogelijk is een goed alternatief om zeer korte informatieve of komische video’s te maken die weinig tijd vragen om te organiseren en daarbij zeer budget vriendelijk zijn. Een pro kan je op voorhand perfect een inschatting geven van alle elementen waar je moet mee rekening houden, zowel budgettair, conceptueel als de praktische impact van die opnames.

Al bij al bekom je met degelijke video een uitstekende verkoper die nooit slaapt en altijd werkt, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je zal deze verkoper jarenlang kunnen inzetten als uithangbord voor je zaak.

Veel succes gewenst met je video communicatie!

Heb je zelf ervaring met video marketing? Deel die in het veld hieronder.

Denk je zelf aan het opzetten van een videocampagne? We bieden momenteel een gratis introductie van 45 minuten aan voor de eerste 5 inschrijvers. Klik hier en claim je afspraak.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46