testimonials

Een tevreden klant is je beste verkoper

“Ik kan je 1 belofte maken over testimonials, ik steek er mijn hand voor in het vuur. Testimonials werken!”

Sales expert Jeffrey Gitomer

Research toont aan dat meer dan 70% van de mensen eerst online referenties gaan bekijken vooraleer ze tot aankoop overgaan. Ze vertrouwen die online reviews evenveel als een aanbeveling van iemand die ze kennen. Reden temeer om aan je bestaande klanten om een testimonial te vragen!

We filmen zeer regelmatig klanten getuigenissen voor onze klanten. Je kan ze hieronder bekijken. We zijn eigenlijk zelf vaak bijzonder gecharmeerd door de testimonials, om de eenvoudige reden dat dit de best mogelijke reclame is die onze klanten zich kunnen wensen. Deze testimonials zijn overduidelijk authentiek, het zijn echte klanten die spreken over de prima ervaringen die ze hadden met de leverancier. Door deze klanten getuigenissen te delen op de website en via Social Media wordt het voor ondernemers veel eenvoudiger om op een bijzonder efficiënte manier nieuwe klanten warm te maken voor hun diensten. Video testimonials zijn trouwens voor alle formaten van bedrijven een flinke meerwaarde, zowel voor de eenmanszaak als voor de grotere bedrijven.

Lees onderaan enkele tips over hoe je video testimonials best kan inzetten om mogelijke klanten te overtuigen van je meerwaarde. 

1.Testimonials zorgen voor het wegnemen van de twijfel

Een verkoop afsluiten wordt moeilijk wanneer de klant aarzelt. Daartegenover staat dat er weinig meer vertrouwen schenkt dan het bekijken en aanhoren van een voormalige klant die vertelt over zijn of haar positieve ervaring met een bepaalde leverancier.

2. Testimonials zijn zeer geloofwaardig

Wanneer klanten de lof strooien over je bedrijf en diensten, win je aan geloofwaardigheid. Dat is een compleet andere insteek dan zelf te gaan verkondigen hoe goed je bent. Testimonials zijn ook bijzonder overtuigend en geloofwaardig aangezien ze echte mensen tonen in hun thuis – of werkomgeving.

3. Testimonials voelen niet aan als reclame.

Reclame schreeuwt om aandacht. Testimonials daarentegen zijn subtiele overtuigers. Niemand wil het gevoel hebben dat er iets opgedrongen wordt. Een testimonial wordt ingesproken vanuit het standpunt van de klant.

4. Testimonials zijn boeiend.

Testimonials werken ontzettend sterk als aandachtstrekkers en ze raken evengoed op emotioneel gebied. Mensen zijn nieuwsgierig en willen graag verbonden zijn met anderen, zeker wanneer er gesproken wordt over persoonlijke ervaringen. Herkenbaarheid en identificatie is belangrijk.

5. Testimonials maken duidelijk wat je unieke verkoopspunten zijn.

De beste testimonials versterken het imago van je product of dienst en laten eventuele aarzelingen en twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Indien je op voorhand de mogelijke twijfels ontkracht zal het zoveel makkelijker zijn om een verkoop succesvol af te ronden.

Webvideo’s zijn te verleidelijk om niet bekeken te worden

Een video op een website geeft een duidelijke en haast onweerstaanbare boodschap aan de bezoeker : kijk naar mij…! Een bezoeker van een website zal eerder geneigd zijn om een video te bekijken dan pagina’s droge tekst door te nemen. Video is eenvoudiger, spreekt direct tot de bezoeker en is buitengewoon laagdrempelig.

Op welke manier kan je het meeste rendement halen uit testimonials?

–       Plaats ze op de homepagina. Testimonials zijn zo sterk, zo overtuigend en laagdrempelig dat ze het meest tot hun recht komen op de homepagina.

–       Plaats ze ook dieper in de website. De meeste bedrijven bieden meer dan 1 dienst of product aan. Een testimonial op de homepagina kan over de algemene positieve ervaringen gaan van een klant met je bedrijf. Wanneer de bezoekers dieper gaan zoeken in de site zullen ze andere testimonials tegenkomen die andere aspecten van je bedrijf toelichten. Die testimonials kunnen gaan over specifieke diensten of producten…

–       Showroom TV. Speel de testimonials af in de showroom of in de wachtruimte. Breng de klanten onder de indruk via voormalige succesverhalen.

Voeg testimonials bij je offertes

–       Het is redelijk gebruikelijk dat mensen die een loodgieter zoeken verschillende offertes zullen aanvragen. Welke indruk zullen ze van loodgieter Emiel krijgen indien hij deze reeks testimonials meestuurt, samen met zijn offerte?

–       Je gaat zeer eenvoudig de ROI kunnen berekenen van een reeks testimonials. Stel dat je een closing rate hebt van 1 op 5 (1 verkoop op 5 uitgestuurde offertes), dan kan je nadien de zeer eenvoudige berekening van de nieuwe closing rate maken. Er zijn cases bekend van een closing rate van 3 op 5 of zelfs 4 op 5! Als dat geen zinvolle investering in je zaak is?

Verdeel informatie over verschillende testimonials

·      een testimonial die spreekt over je uitstekende dienstverlening

·      een testimonial over de kwaliteit van je product of dienst

·      een testimonial over de goede prijs / kwaliteit verhouding

·      een testimonial over een specifiek probleem dat je hebt opgelost

·    een testimonial die vermeld welke gunstige resultaten behaald zijn volgend op de aankoop van je product of dienst

·      een testimonial die vermeld dat de klant verschillende alternatieve firma’s of diensten heeft geprobeerd, maar geen enkel heeft zo’n resultaat opgeleverd als deze aankoop

Heb je zelf ervaringen met video testimonials? Heb je bepaalde suggesties of vragen met betrekking tot testimonials? We zijn benieuwd naar je eigen ervaringen.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46