Video Marketing
Bereik je doelgroep op een unieke manier
Kom meer te weten over video marketing
Wat is video marketing?

Tegenwoordig kan je een videoproductie onmogelijk loskoppelen van de online distributie. Een videoproductie die enkel offline wordt gebruikt is niet meer van deze tijd. Vroeger werden bedrijfsfilms en video’s vooral gebruikt tijdens events, op beurzen, voor meetings, op intranet voor lokaal gebruik, op displays in het bedrijf of voor interne trainingsdoeleinden. Video marketing staat voor het regelmatig delen van geschikte content.

Nu heb je de beschikking over gigantisch veel distributie mogelijkheden via internet, onder andere via je website, via YouTube of via Social Media. De periode van de klassieke bedrijfsfilm ligt duidelijk achter ons. De klassieke bedrijfsfilm is de videoversie van de brochure ” wie zijn we, wat doen we, waar kan je ons vinden”. Een bedrijfsfilm is nog steeds nuttig, maar zal eerder deel uitmaken van een volledige videomarketing strategie. Naast de bedrijfsfilm zijn er nog tal van opportuniteiten die mogelijk zijn via videomarketing.

De grote shift heeft eigenlijk plaatsgevonden onder invloed van breedband internet en van de opkomst van Social Media; video is niet enkel een advertentiemiddel, het is een middel om in dialoog te gaan met je klanten en prospects, om waardevolle info te leveren zodat je klanten op een degelijke manier geholpen worden met jouw oplossingen.

In die zin maak je video vanuit het perspectief van je klant, niet meer vanuit het standpunt van je eigen verhaal – zoals zoveel bedrijfsfilms in het verleden vaak deden. Nu gaat videomarketing veel meer over de noden van de klant: “hoe kunnen onze producten of diensten je helpen, in deze specifieke korte video vind je meer info over dat probleem, laat ons weten hoe we je kunnen helpen en we maken een uitlegvideo…”
Het hele idee achter een videomarketing strategie is om een reeks van video’s te maken die de relatie tussen het bedrijf en de prospect of klant tot stand brengt of verbetert. Het gaat erover om hen iets te leren, om hen met iets te helpen, hun problemen mee op te lossen. Laat de kijker zien wat je kan betekenen en maak echt een connectie met je publiek. Dus wanneer je nadien met hen samenzit hebben ze echt het gevoel dat ze je al kennen.

De meest doeltreffende online video marketing met deze 5 tips

1. De kwaliteit van je video
Om alle voordelen uit je video producties te halen is het essentieel om hoog kwalitatieve video’s te produceren, op die manier maak je het onderscheid met je concurrenten. Dat heeft niet alleen een impact op de kijkers – ze waarderen wel degelijk goed geproduceerde content – dat heeft ook een effect op de Youtube ranking, aangezien de ranking niet enkel rekening houdt met het aantal views maar ook met hoe lang er naar de video wordt gekeken. Zoekrobots belonen content die waardevol is.

2. Wie is je publiek
De eerste regel van marketing en communicatie is om zo helder als mogelijk te zijn over wie je doelgroep is.
Investeer niet enkel in het maken van video “omdat het hot is”. Wees super duidelijk over het publiek dat je wil bereiken met je video. Wil je verkopen aan potentiële klanten of wil je mensen warm maken voor je producten of diensten? Dient het voor meer brand awareness bij een niche doelgroep? Wil je je leidende positie in je markt verstevigen?

3. Maak professionele video
Als je de mogelijkheid hebt, huur professionals in.
Dat is meestal zo, of je beroep doet op een loodgieter of op een chirurg, ieder is gespecialiseerd in zijn vakgebied. Het inhuren van videomakers kost geld. Maar het kan je ook geld en tijd besparen, ze kunnen de externe creatieve insteek leveren voor je diensten of producten zodat je zelf bezig kan zijn met het complete marketing overzicht.

4. De noodzaak van een sterke verhaallijn
Een van de belangrijkste zaken om mensen te laten kijken naar video is om een boeiend verhaal te vertellen.
Kleine katjes en babies werken ook altijd. Maar als het tonen van een schattig pluisje niet in je marketing verhaal past, kan je beter een goed verhaal vertellen. Werk met sympathieke personages, toon conflicten en emoties, toon hun uitdagingen en besluit met een sterke oplossing die je kan bieden.

5. Deel je video
Een sterke video hebben is niet voldoende, je doelpubliek moet er naar kijken om echte resultaten te bekomen. Dat wil zeggen dat de video een goede thuisbasis moet hebben en dat de video verspreid moet worden via verschillende kanalen waar je doelgroep aanwezig is. De video moet eenvoudig te vinden zijn, in het beste van alle werelden is de video zo sterk dat hij gedeeld wordt door de kijkers. Wanneer het idee in je team opkomt om een video te produceren, stel dan zeker deze vragen: wie is je doelpubliek? Wat hebben ze eraan? Kunnen we iemand inhuren? Welk verhaal vertellen we? Hoe kunnen we zoveel mogelijk waarde leveren?
Vergeet ook vooral niet om een duidelijke Call To Action toe te voegen.

WhatsApp chat