Video Marketing in het spotlicht

 

De strategieën, tips en hulpmiddelen waar je zeker gebruik van moet maken

In 2015 nam de content marketing industrie enorme stappen vooruit.

Het zijn niet langer alleen de grote ondernemingen en bedrijven die investeren in content, maar kleine ondernemingen doen nu ook mee.

Echter, als we naar de positie van de digitale marketing kijken, wordt het snel duidelijk dat één stukje van de puzzel behoorlijk ondervertegenwoordigd is: video marketing.

Dat is jammer want bedrijfsvideo’s zijn het meest winstgevend voor jouw marketing budget.

 

De Waarde van Video Marketing

Simpel gezegd zijn zoekmachines, sociale media en consumenten op het internet gewoonweg verliefd op video’s. Hoewel geschreven blogs nog steeds een waarde bieden, is het duidelijk dat content marketing zich meer naar visuele en minder naar tekstuele inhoud ontwikkelt. Het is belangrijk om deze evolutie te kennen en te begrijpen, dan kan je als marketeer of ondernemer er beter op inspelen.

Dit zijn de voornaamste redenen waarom je aandacht moet besteden aan video:

Zoekmachines

Google houdt van video. Dat werd duidelijk toen ze YouTube overnamen in 2006. Als je meer bewijs nodig hebt, kijk dan naar de zoekresultaten voor elke willekeurige zoekopdracht. Bijna elke “hoe doe je dit” zoekopdracht geeft je een aantal video resultaten aan de bovenzijde van de pagina. Zoek je naar een liedje? Je zult waarschijnlijk een paar muziekvideo’s zien. Zoekmachines zijn dol op video – en dat moet jij ook zijn.

Social Media

Social networking sites staan tegenwoordig vol met video. Niet alleen is video content populair op platformen als Facebook en Twitter, maar hele netwerken – zoals Vine, Snapchat en Periscope – zijn ontwikkeld rond video.

Online Consumenten

Slimme online consumenten houden van video omdat het de kloof tussen online winkelen en de traditionele winkelervaring overbrugt. Video kan worden gebruikt om producten te presenteren en geeft het online winkelpubliek een beter overzicht van wat ze overwegen te kopen. Video is vooral waardevol voor bedrijven die technische producten en diensten verkopen tegen hogere verkoopprijzen.

Zoals je kunt zien is de waarde van video meer dan een oppervlakkige blikvanger. Van zoekmachines tot info zoekers, video wordt hoog ingeschat binnen de huidige online marketing en communicatie. Ongeacht of je een lokale familie zaak bent of een multinational, nu moet je rechtop in je stoel gaan zitten en aandacht besteden aan wat de hedendaagse evolutie is op gebied van online marketing. Video wordt door veel bedrijven nog voor een groot deel onderbenut en jouw zaak kan een enorm voordeel behalen ten opzichte van de concurrentie door te investeren in video strategieën.

Voorbeelden van Effectieve Video Marketing

Voor bedrijven die niet bekend zijn met video marketing, is het altijd leerzaam om effectieve voorbeelden te bekijken. Hoewel er honderden verschillende strategieën bestaan – en er geen twee video’s ooit hetzelfde zijn – vallen de volgende zes op om verschillende redenen.

BBQ guys

BBQ guys begon als een traditionele winkel in Louisiana. Ze gingen van start in 2006 met het geven van tips, tricks en recepten. Ze gebruiken video op een informele manier om hun publiek op de hoogte te houden en om de dialoog aan te gaan. Momenteel hebben ze meer dan 14.000 volgers op YouTube en meer dan 16 miljoen views.

http://www.bbqguys.com/

Gopro

Video kan een merk op de markt positioneren. Denk aan het merk Gopro, een merk van mini actie camera’s die vaak gebruikt worden in extreme sporten. Gopro heeft zijn merkbekendheid vooral te danken aan de manier waarop ze zijn omgegaan met de beelden die gedraaid zijn met hun camera’s. In het geval van Gopro is het natuurlijk fantastisch meegenomen dat er vaak spectaculair beeldmateriaal gedraaid wordt tijdens die extreme sporten. Hun omzet steeg met 300% per jaar, ze posten elke week minstens één nieuwe video en bereiken zo meer dan 1.8 miljoen followers via YouTube. Ze hebben de gouden graal van internetmarketing gevonden, in de zin dat hun klanten hun ambassadeurs zijn geworden, een positie die hen miljoenen bespaart in advertentiekosten.

https://www.YouTube.com/user/GoProCamera

Zappos

Zappos was één van de eerste grote merken die uitgebreid ingezet hebben op online video. Ze zijn één van de grootste online retailers in de VS. Via hun YouTube kanaal hebben ze duizenden productvideo’s gepost, how to video’s en ook video’s over hun bedrijf, waar ze voor staan. Ze geven ook de kans aan hun klanten om video’s te uploaden en hun ervaring te delen. Ze hechten bijzonder veel belang aan het werken met video, aangezien het hun online winkel een menselijk gelaat geeft.

https://www.YouTube.com/user/zappos

French Connection

French Connection is een kledingbedrijf dat zeer regelmatig video updates post over hun nieuwste collectie van het seizoen, modetips, campagne teasers en kortfilms over de magie van de mode.

https://www.YouTube.com/user/frenchconnection

Orabrush

Orabrush heeft door het gebruik van video zijn merk op de markt gezet. Het is een merk van een tongreiniger wat oorspronkelijk voor geen meter verkocht. Een jonge en briljante marketeer heeft door middel van komische video’s een miljoenenpubliek kunnen bereiken, op een bepaald moment was het YouTube Orabrush kanaal zelfs populairder dan Apple! Orabrush wordt nu in duizenden winkels verkocht en uiteraard zetten ze ook zwaar in op de online verkoop.

Bekijk in dit bijzonder boeiende interview hoe deze campagne tot stand kwam https://www.YouTube.com/watch?v=L5D8CFtdH2Q

Gary V

Gary Vaneyrchuck is een legende onder de online marketeers. Het is een luidgebekte durfal die de kleine familiezaak in New Jersey op een paar jaar heeft doen groeien in een multimillion $ wijnhandel. Gary is in de eerste plaats een marketing genie en een geboren ondernemer, hij heeft als één van de eersten ingezien wat de mogelijkheden waren van digitale marketing en Social Media. Op zijn website heeft hij via online video exact 1000 afleveringen gepost over wijn proeven.

http://tv.winelibrary.com/

Deze uitstekende referenties staan op elke wijze los van elkaar, maar ze zijn even effectief voor het merk dat ze vertegenwoordigen. Elke video spreekt de doelgroep van het merk aan, en ze bereiken het doel om te informeren of te betrekken. Video is een krachtig medium voor content, en deze bedrijven laten zien waarom.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46