82% van de ondernemers ervaart een positief effect op het bedrijf door gebruik van video! Lees hier de enquête resultaten!

Het onderzoek voor deze enquête is uitgevoerd in opdracht van Clickable Video tijdens het eerste kwartaal van 2014. De respondenten werden benaderd via social media en hebben meegewerkt op vrijwillige basis. De enquête werd samengesteld en opgevolgd door Alex Van Mael, student postgraduaat marketing management aan de Hogeschool – Universiteit Brussel (HUB) – EHSAL Management School (EMS). In totaal werkten 80 respondenten hieraan mee, onder te verdelen in 37% CEO’s en directieleden, 20% marketeers en 43% andere functies.

De groep respondenten is onder te verdelen in

Kleine ondernemingen (1-10 werknemers): 57%

Middelgrote ondernemingen ( < 100 werknemers): 12%

Grote ondernemingen (> 100 werknemers): 21%

Multinationals : 10%

 

Wordt er gebruik gemaakt van online video’s – volgens ondernemingsgrootte?

Kleine ondernemingen geven aan dat ze het meest actief bezig zijn met video marketing. Zij produceren tussen de 1- 5 video’s per jaar.

Middelgrote onderneminge produceren er tussen de 5-10.

Grote ondernemingen en multinationals produceren er meer dan 20 per jaar.

 

68% van alle respondenten heeft in het verleden al gebruik gemaakt van video, 82% geeft aan dat video een positief effect heeft gehad op hun bedrijf!

Van alle respondenten geeft een overtuigende 96% aan dat ze meer gebruik willen maken van video in de toekomst!

76% is momenteel al op een of andere manier bezig met online video, hieronder zie je wat de voornaamste doelstellingen zijn bij het inzetten van video voor marketing doeleinden.

waarvoor-vid-mkt

De personen en bedrijven die nog niet of weinig met video werken geven aan dat video te arbeidsintensief is (62%) ofwel dat ze niet weten hoe eraan te beginnen (31%). Dit laatste wijst er duidelijk op dat er een stevige ondersteunende en sturende rol verwacht wordt van audio-visuele professionals en productiehuizen.

Wat zijn de belangrijkste elementen bij het kiezen voor video marketing – volgens sector?

Voor de B-2-B sector zijn de volgende elementen het belangrijkst:

1. Kost
2. Advies
3. Kwaliteit
4. Productiehuis

Voor de B-2-C sector zijn deze meest van belang:

1. Kwaliteit
2. Advies
3. Kost
4. Productiehuis

Wat is het kennisniveau bij ondernemingen?

De algemene kennis over video productie en video marketing bij ondernemingen is matig. Enkel Multinationals en grote ondernemingen hebben meer ervaring bij het uitvoeren van video strategieën.

Kleine ondernemingen geven aan het meeste behoefte te hebben aan informatie en advies over video marketing.

Grote ondernemingen en multinationals zijn meer aanwezig op alle platformen om meer bereik te halen. Deze spenderen het meeste tijd aan het optimaliseren van hun video’s.

 

Hoeveel % van uw marketing budget wordt gespendeerd aan video?

Van alle respondenten spendeert een bedrijf tot 25% van zijn marketingbudget aan video en aanverwante campagnes.

Zal uw budget voor video marketing toenemen in de toekomst?

vid-mkt-budget-toenemen

Op welke manier zijn bedrijven bezig met distributie en optimalisatie van video’s?

We merken op dat kleine ondernemingen voornamelijk video’s inzetten voor op de website en distributie via Social Media terwijl middelgrote ondernemingen zich meer focussen op het zakelijke aspect zoals presentaties, en websites. Deze laatste twee groepen weten echter niet goed hoe ze hun video’s kunnen optimaliseren.

Denk je zelf aan het opzetten van een videocampagne? We bieden momenteel een gratis introductie van 45 minuten over hoe video marketing tot bijzondere resultaten zal leiden. Klik hier en claim je afspraak.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46