Over het belang van data analyse & online video

Waarom zou je online video produceren zonder de impact die de video zal hebben te meten en te weten?

Waarom zou je door alle moeite en kosten van een video productie gaan zonder effectief te weten of het beoogde doelpubliek bereikt is? Clickable Video geeft je de mogelijkheid om een “call to action” toe te voegen aan elke video. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je geweldig precieze inzichten zal verwerven over hoe het publiek omgaat met de video.

Het systeem telt niet enkel het aantal views, maar ook waar het wordt bekeken (tot op lokaal gebied, regio en dorp inbegrepen), in welke regio is de video bijzonder populair, op welk soort toestel wordt het bekeken, is het meer bekeken op de site of op facebook, in welk taalgebied kijkt men het meeste naar de video?

We zorgen dus voor een multi dimensioneel inzicht in het online leven van je video.

9c976796d05274264e157317bd6e13fd

Nog interessanter is dat we de Return On Investment van een video kunnen berekenen, wat natuurlijk bijzonder belangrijk is voor marketing campagnes.

Hoe berekenen we die ROI? Om te beginnen kennen we de kost van de oorspronkelijke campagne. Eenmaal de campagne gaande is kunnen we per seconde bekijken hoe lang de video bekeken is, hoe vaak wordt er op een hotspot geklikt en wordt het beoogde doel bereikt?

Het doel kan zijn om een bepaalde promotie te ondersteunen, het kan een verkoop zijn, een contactverzoek, een vraag voor meer informatie, het doorlinken naar een bepaalde website (vergelijkbaar met een Cost Per Lead campagne) etc..

Door het streaming video platform gaan we niet enkel het aantal views berekenen, we gaan ook te weten komen of het publiek lang genoeg heeft gekeken om de boodschap effectief te begrijpen.

e74f69710ece24a0877516a278891bf2

Video blijft een fantastisch medium om met een doelpubliek te communiceren, niet in het minst omdat er op een emotionele manier gecommuniceerd kan worden. Zelfs in dat geval is het aangewezen om de totale impact van de campagne te berekenen.

Wat is jouw ervaring met online video? Heb je zelf bepaalde tips & tricks?

We horen graag jouw mening in de commentaar hieronder.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46