LinkedIn-Native-Video

9 Handige tips om aan de slag te gaan met LinkedIn Video

 

Hoe kan je video inzetten om meer aandacht te trekken op LinkedIn?

 

LinkedIn heeft een lange weg afgelegd sinds zijn bescheiden begin als professionele netwerksite in 2003. Het is momenteel het belangrijkste Social Media platform voor zakelijke communicatie.

LinkedIn-Native-Video

Hoewel het platform erg laat was om in te pikken op de videohype, vanaf vorige zomer werd het eindelijk mogelijk om je eigen video’s native te uploaden via LinkedIn.

Native uploaden wil zeggen dat je de video rechtsreeks kan uploaden, dat je geen externe link van YouTube of Vimeo moet plaatsen.

Om die reden is het nu een bijzonder geschikt moment om een video strategie uit te werken en om na te denken over hoe je bedrijf het meeste uit dit kanaal kan halen.

In tegenstelling tot Facebook, Instagram, YouTube of zelfs Twitter, bestaat de basis van LinkedIn uit zakelijk ingestelde beslissingsnemers die een aanzienlijke koopkracht hebben in hun bedrijf, dus het is belangrijk om dat in gedachten te houden bij het maken van je video strategie – en communicatie.

LinkedIn-Native-Video

Hierbij enkele tips voor de mensen die de video campagne gaan uitrollen:

  • Omdat LinkedIn een zakelijke focus heeft, is het belangrijk het minder te zien als een promotioneel platform en meer als een plek om jezelf neer te zetten als een expert binnen een vakgebied.
  • Je video content hoeft niet per sé brede aantrekkingskracht te hebben. Met andere woorden, je hoeft niet iedereen tevreden te stellen met je video, alleen de mensen die ertoe doen. Communiceer met je niche doelpubliek.
  • Blijf top of mind. Maak snel, eenmalige video’s terwijl je onderweg bent naar een werf, een afspraak of een verkooppunt en deel je expertise.
  • LinkedIn video lijkt bijzonder goed te werken als je je professionele kennis binnen je vakgebied deelt. Verspreid tips en tricks waar professionals op LinkedIn binnen je doelgroep echt wat aan hebben.
  • Gebruik ondertiteling om je video begrijpelijk te maken als je kijker de audio uit heeft staan. Op Social Media, dus ook op LinkedIn worden video’s zeer vaak zonder geluid bekeken.
  • Plaats je video in vierkant formaat. Vierkante video wordt goed ondersteund door LinkedIn, en dat is in je voordeel. Op mobiele apparaten verschijnt vierkante video groter in beeld en wordt daardoor beter bekeken.
  • Een betrokken publiek is goed, maar conversie is het uiteindelijke doel. Als het neerkomt op conversie, is LinkedIn een goed platform voor het verkopen van B2B producten. Dus voeg een duidelijke CTA of Call to Action toe aan je video’s.
  • experimenteer met video-advertenties als je budget dit toelaat. Facebook is misschien goedkoper, maar het begint het punt van oververzadiging te bereiken, dus LinkedIn zou een geweldig platform kunnen zijn terwijl het nog relatief nieuw is. Met videoadvertenties kan je specifieke doelgroepen bereiken en vervolgens in de gegevens graven om te zien hoe mensen reageren op je advertenties.
  • Tot slot, wanneer video’s online gedeeld worden, is de regel om ze zo kort mogelijk te houden. Kijkers verliezen over het algemeen snel hun aandacht. De enige echte uitzondering hiervoor op LinkedIn zijn de lezingen binnen een vakgebied of presentatie video’s.

Neem gerust contact met ons op en we bespreken wat de meest geschikte video strategie is voor je bedrijf, product of dienst.

We helpen je graag bij de uitvoering van je eigen videomarketing plannen, klik hier voor meer info

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46