Hoe breng je jouw bedrijfsvideo onder de aandacht?

Je hebt een gloednieuwe coole video en je wil deze uiteraard met de wereld delen…

Je wil ongetwijfeld aandacht op je bedrijf vestigen en het is geweldig als je door video meer mensen kan bereiken. Nu word je geconfronteerd met de vraag: welk video platform moet ik gebruiken (Vimeo of YouTube) en wat is de beste manier om mijn zakelijke video te delen, zodat ik zo veel mogelijk views krijg!?

YouTube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, direct na Google. Mensen zoeken op YouTube om iets te weten te komen, te leren of om zich te ontspannen.

Op YouTube kan je best eerst je gratis kanaal aanmaken, waarop je op regelmatige basis al je video-content deelt en toevoegt. Een YouTube kanaal is zeer geschikt voor het opbouwen van een merkidentiteit en zal, naarmate de tijd vordert, je online aanwezigheid zeker versterken.

Je YouTube kanaal werkt voor je bedrijf als een commerciële portfolio. Een groot voordeel van YouTube is dat Google voorrang geeft aan YouTube-video’s in zoekopdrachten. Voer eens een zoekopdracht uit in Google die begint met “hoe” en bekijk hoeveel video resultaten er op de eerste resultatenpagina zullen staan. Bekijk dan eens hoeveel er niet van YouTube zijn (waarschijnlijk nul).

Bij het plaatsen van video’s op YouTube is het wel van groot belang dat je een juiste titel, omschrijving en tagging voorziet, lees meer over video SEO in dit artikel.

YouTube maakt het ook mogelijk om een advertentie aan je video te koppelen (wat je helpt om je inkomsten te verhogen als je veel views hebt) of je kunt je eigen advertentiecampagne als een pre-roll advertentie promoten.

Vimeo is een andere goede optie voor het hosten en het delen van je bedrijfsvideo. Vimeo is een niche-gemeenschap, die verwijst naar de gebruikers als ‘creators’. Het staat bekend om zijn hoge kwaliteit content, want het is een gemeenschap van onafhankelijke filmmakers, documentairemakers en artiesten. Vimeo biedt een uitgebreide controle over de instellingen.

Met Vimeo Pro voor het bedrijfsleven kun je je eigen logo aan de videospeler toevoegen, een aangepaste outro ontwerpen en zelfs gebruikmaken van andere videoplayers om je werk te tonen. Vimeo heeft voor de privacy controle een breder scala aan opties dan YouTube. Je kunt de video ook met een wachtwoord beveiligen of ervoor kiezen om deze te verbergen (de video zal nog steeds op het web staan, maar zal niet vindbaar zijn binnen Vimeo). De encodering van de video’s is ook hoger en beter op Vimeo, dus als kwaliteit belangrijk is, moet je op Vimeo staan.

 

Je hebt een super video over je product of bedrijf en je vraagt je af waar je die het best op de website zet? Houd in je achterhoofd dat 65% van de mensen visueel ingestelde wezens zijn, wat betekent dat informatie het best wordt verwerkt op basis van wat er te zien is en niet van wat er wordt gelezen.

Op je website moet je video-content idealiter op je homepage staan en direct zichtbaar en toegankelijk zijn. Het eerste wat je potentiële klanten zouden moeten zien op je website is een visuele weergave van wie je bent en wat je te bieden hebt aan je klanten. Bekijk via deze link enkele prachtige voorbeelden van full screen video websites.

Nog een tip, door het embedden van de video op je YouTube-kanaal draag je door Search Engine Optimization (SEO) bij aan betere vindbaarheid.

 

Als ‘s werelds populairste Social Media platform biedt Facebook een ongelooflijke plek om via video te communiceren met je doelgroep. Wanneer je klaar bent om je video op Facebook te delen, volgt hier een kleine tip: in plaats van je YouTube- of Vimeo link in je statusbalk te plakken, is het de moeite waard om rechtstreeks te uploaden naar Facebook – je video heeft dan meer kans om door je doelgroep gezien te worden.

Je kunt ook overwegen om je video te promoten door Facebook ads, met andere woorden, je betaalt om meer views te krijgen. Wist je dat Facebook gebruikmaakt van zeer specifieke targeting data?

Indien je bijvoorbeeld een video maakt over bepaalde horeca diensten in Brussel… Facebook geeft dan de mogelijkheid om je te richten op mensen die geïnteresseerd zijn in horeca en die in de omgeving van Brussel wonen.

Video biedt je bedrijf een stevige kans om je te onderscheiden van de massa. We leven in een steeds meer visuele, interactieve en boeiende online wereld. Wanneer je jouw aanwezigheid door het vertellen van een visueel verhaal opbouwt, zal je een uitstekende return on investment (ROI) bekomen. Dus neem de tijd om een video marketingplan te maken en breng jouw bedrijfsvideo bij jouw publiek onder de aandacht!

We helpen je graag bij de uitvoering van je eigen video marketingplan.

 

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46