Waarom is het van groot belang om een Call To Action toe te voegen aan je video?

Als je een evenement, een dienst of een product onder de aandacht wil brengen, is het logisch dat je je doelgroep daarover informeert. Maar het verspreiden van video is op zich niet voldoende, je wil ook dat de kijkers een actie ondernemen na het bekijken van de video!

Video is de snelst groeiende trend op gebied van web marketing.

Meer en meer bedrijven liften mee op deze videotrend en produceren tal van video’s om hun producten of diensten aan te bieden. Niettemin falen de meeste zakelijke videoproducties omdat ze voorbijgaan aan het belangrijkste aspect: het toevoegen van een duidelijke Call To Action (CTA) in de video.

Een duidelijke CTA is essentieel, omdat je daarin aan je kijkers laat weten wat ze nu moeten doen. Bekijk hieronder het voorbeeld dat we produceerden voor Stichting Tegen Kanker: in deze video zie je duidelijk wat de gewenste actie is.

Bekijk de video hier

Het belangrijkste doel van een video is niet dat hij gezien wordt. Je wil vooral dat mensen een bepaalde actie ondernemen na het bekijken van de video, zoals het kopen van een product of het achterlaten van hun contactgegevens. Het komt er niet op aan goede video te maken, het komt erop aan om video te maken die meer business genereert.

1. Focus op zakelijke doelen – stel jezelf de vraag: wat wil ik dat mensen doen na het bekijken van mijn video? Stel die vraag heel duidelijk aan je kijkers. In het voorbeeld van Stichting Tegen Kanker is de vraag ” klik hier om je in te schrijven”.

2. Gewenste acties – bepaal welke handeling voor jou en voor de kijker een meerwaarde kan betekenen. Als het over een relatief kleine aankoop gaat, maak het dan eenvoudig om te kunnen kopen. Als het over een meer high-end product gaat, vraag dan om de contact gegevens. Om helemaal goed te zijn probeer je verschillende CTA’s uit om het verschil in conversies te meten.

3. De CTA bepaalt de productie – de hele video moet opgebouwd zijn om mensen te sturen naar die bepaalde Call To Action. Alle elementen in de video – audio, video, grafiek en het verhaal moeten gericht zijn op een bepaalde actie van de kijker.

4. Gebruik eenvoudige en duidelijke taal – hoe korter en eenvoudiger de boodschap is, hoe beter. Klik hier, koop nu, meer info…

5. Zet de CTA op de juiste plaats – kies het juiste moment om tot actie over te gaan, dat kan in het begin, het midden of het einde van de video zijn. Als het over langere video’s gaat is het een goed idee om al vrij vroeg een CTA te plaatsen omdat veel mensen de video niet zullen uitkijken.

6. Herhaal de CTA – indien mogelijk zet een CTA op verschillende plaatsen in de video. Denk aan kinderen, ze blijven om iets vragen tot ze het krijgen.

7. Toon en zeg het – wanneer je met een voice over werkt is het een goed idee om de CTA zowel in klank als in beeld te vermelden. Je kan ook de gewenste actie tonen, zoals een vinger die op een knop drukt, of een cursor die over een button glijdt en klikt.

Bijzonder interessant aan dit soort van interactiviviteit is dat de CTA blijft werken wanneer de video verspreid wordt via Social Media zoals Facebook, Twitter, Linkedin en andere platformen. Op die manier stuur je de kijkers rechtstreeks naar de pagina waar ze relevante info kunnen vinden – of tot aankoop kunnen overgaan.

Heb je zelf ervaring met het plaatsen van een CTA in video, plaats dan je comment in het veld hieronder.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46