Hoe betrek je kijkers zoveel mogelijk in je video

Jaar na jaar kan je lezen dat dit jaar “het jaar van de video” is. De echte waarheid is dat video al jarenlang een bijzonder waardevol medium is voor bedrijven die er actief mee aan de slag gaan.

Video’s zijn bijzonder nuttig bij het adverteren, promoten en het verspreiden van info over producten en diensten. Als je ervoor zorgt dat de video’s entertainend of informatief zijn, ben je zeker op de goede weg. Gemiddeld 64-85% van de kijkers zijn meer geneigd om tot een aankoop over te gaan na het bekijken van een product video. Dat is toch een bijzonder sterke marketing tool die je niet kan laten voorbijgaan!

Uniek gebruik van video marketing

Om zoveel mogelijk conversie te bekomen van je kijkers is er meer voor nodig dan enkel de video op je website of op Youtube te plaatsen. Het is zeker de moeite om op een creatieve manier na te denken hoe je de kijk – en de surfervaring van je kijker kan verbeteren.

In deze onderstaande video werden clickable hotspots toegevoegd aan bepaalde relevante keywords doorheen de video. Wanneer de kijker daarop klikt wordt er doorgelinkt naar een webpagina waar meer informatie te vinden is. Op het einde van de video kan de kijker direct inschrijven voor de verschillende infosessies die worden georganiseerd voor aanstaande bouwers. Op deze manier krijgen ze alle voordelen van de producten te zien, zonder dat er teveel nadruk gelegd wordt op de verkoop van de producten.

Een clickable video legt de controle over de video in handen van de kijkers, zodat ze eenvoudig kunnen navigeren naar hetgeen het meest relevant, meest bruikbaar is, of het meeste aanspreekt. Het zorgt voor een gepersonaliseerde ervaring die heel erg vergelijkbaar is met een normale surf ervaring, maar die meestal afwezig is in de gebruikelijke online video’s. Consumenten krijgen graag de keuze om hun eigen relevante informatie uit te zoeken, eerder dan het verteren van marketing boodschappen die voor iedereen identiek zijn.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46