Wat zijn de 10 belangrijkste videotrends voor 2015?

Door de groeiende populariteit van mobiele toestellen en de snelle ontwikkeling van Social Media platformen die intensief inzetten op video, wordt video marketing steeds belangrijker om de gewenste doelgroep online te bereiken.

Superkorte video’s en interactieve video zullen meer en meer ingezet worden. Verschillende Social Media platformen zetten zwaar in op video om op die manier de dominante speler te worden.

Hierbij de top 10 verwachte trends op gebied van video productie en video marketing voor 2015.

1. Korter is beter.

2. Mobiele video wint steeds aan belang. Vandaag wordt ongeveer 20% van de video’s op tablet of smartphone bekeken. Die cijfers blijven razendsnel groeien.

3. Meer personalisatie. Online video zal eerder ingezet worden om niches te bedienen dan om aan mass marketing te doen. Stilaan wordt het mogelijk om op individuele basis video te verspreiden, of gerichte op zeer specifieke doelgroepen.

4. Video SEO blijft ontzettend belangrijk. Lees hier meer over.

5. Clickable video. Door het toevoegen van interactiviteit zorg je ervoor dat het engagement van de kijker explosief zal toenemen. Online video heeft vaak last van kijkers die afhaken, door het toevoegen van interactiviteit maak je het spannend en voeg je waardevolle info en entertainment toe. Bekijk hier verschillende toepassingen en voordelen.

6. Er zal meer video toegevoegd worden aan homepages. Er wordt de keuze gegeven aan site bezoekers om teksten te lezen of om een video te bekijken. Wanneer de video strategisch goed geplaatst wordt, zal 4 op de 5 bezoekers de video bekijken.

7. How to video’s & tutorials. Mensen gaan online op zoek naar info en willen weten hoe bepaalde dingen werken of ze zoeken naar inspiratie. Denk aan advies over interieur, kledij, kinderen, lifestyle, auto’s, …

8. Video op het werk. Video is lang niet meer enkel ontspanning, het is een middel voor bedrijven om zowel intern als extern te communiceren. Denk alleen al aan video als alternatief om verkopers de baan op te sturen!

9. Meer video op andere Social Media platformen. Youtube blijft de dominante speler, maar ook Facebook zet zwaar in op video, denk ook aan Twitter, Vine of instagram

10. Persoonlijke video. Meer video zal gedeeld worden door meer mensen. Verwacht dat binnen enkele jaren het grootste deel van het internet zal bestaan uit video.

Met dit overzicht hopen we je te inspireren om in 2015 ook van start te gaan met video productie, ofwel om je video marketing strategie te optimaliseren.

Bij deze wensen we je een bijzonder fijn en vruchtbaar 2015 toe!

Recente data over video:
# 74% van alle internet verkeer zal video zijn tegen 2017
“het is essentieel voor marketeers om van start te gaan met video als integraal deel van hun marketing doelstellingen.”

# 52% van de wereldwijde marketing professionals benoemen video als het type content met de beste ROI
“Marketeers kunnen waardevolle info halen uit het aantal views, hoeveel content werd bekeken, door wie en in welke regio.”

# 65% bekijken meer dan 3/4 van de video
“Video is de favoriete communicatie stijl voor klanten. Begin met het omzetten van tekst gebaseerde content naar video.”

# Video’s zijn prominent aanwezig in de zoekresultaten, aangezien ze aantrekkelijke content tonen en mensen tot kijken aanzetten
“Eye-mapping resultaten tonen aan dat mensen meer aandacht besteden aan de aanwezigheid van video thumbnails in de zoekresultaten.”

# 93% van de marketeers gebruiken video voor online marketing, verkoop of communicatie
“Video content kan zeer breed zijn en kan ingezet worden op verschillende manieren. Ze kunnen op een site geplaatst worden, ze kunnen in mailings geplaatst worden, voor interne communicatie, om salesteams te trainen, om mensen warm te maken voor producten of diensten, …”

# wereldwijd vinden B2B en B2C marketeers dat video de top is op gebied van Social Media strategie
“Video content is king when it comes to social media.”

# 69% van de smartphone gebruikers vinden dat video een perfecte manier is om op de smartphone een idee of beeld te krijgen van bepaalde producten
“Smartphone gebruikers zeggen dat ze vaak afgaan op video’s vooraleer ze tot een aankoop overgaan.”

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46