Clickable Video & Social Media

5 tips om meer te verkopen door online video

Het gebruik van online video zit wereldwijd enorm in de lift. Eenvoudig gesteld, video maakt je activiteit meer menselijk, het geeft een gezicht en persoonlijkheid aan je bedrijf.

Video zorgt ervoor dat je een emotionele verbinding kan maken met je prospect of klant – laat dat nu net de belangrijkste connectie zijn die mogelijk is. Door het maken van een emotionele verbinding zal het eenvoudiger worden om aan klantenbinding te doen. De cijfers tonen aan dat consumenten van video houden, wat op zich reden genoeg is om video toe te voegen aan iedere effectieve marketing strategie.

Hierbij een aantal feiten over de hedendaagse stand van zaken op gebied van online video;

Meer dan de helft van de wereldwijde marketeers vinden dat video het medium is met de hoogste ROI, eMarketer, 2013

Online surfers die video bekijken zullen bijna 2x sneller overgaan tot een aankoop, Internet Retailer, 2012

57% van de consumenten zeggen dat het bekijken van product video’s hen meer vertrouwen geeft in hun beslissing om online aan te kopen, MediaPost, 2013

Website bezoekers die product video’s bekijken zullen tot 85% meer waarschijnlijk tot een aankoop overgaan dan surfers die niet naar de video keken, Internet Retailer, April 2010

76% van de marketeers plannen om online video toe te voegen aan hun site, wat een hogere prioriteit aantoont dan facebook, twitter en blogging, Social media examiner

Het gebruik van online video verhoogt de conversie, het zorgt voor sterkere relaties met klanten, het zorgt voor meer bezoekers op de site en het verbetert je online aanwezigheid. Het is geen wonder dat video hoog op de prioriteitenlijst staat van veel marketeers.

hero-pages2

Hierbij 5 praktische tips over hoe van start te gaan met online video:

1. begin eraan. Nu!

Er zijn talloze redenen om te aarzelen en ermee van start te gaan. Ik weet niet hoe eraan te beginnen… Wie gaat de presentatie op zich nemen? Maken we een productfilm of een bedrijfsfilm? Hoeveel budget moeten we eraan besteden? We hebben teveel producten om in 1 video te verwerken. We willen het graag zelf doen maar hebben er geen ervaring mee. Welke stijl moeten we hanteren? Moeten we gebruik maken van professionele acteurs? Is animatie of live action de beste vorm? Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Dikwijls is eraan te beginnen de moeilijkste stap. Eenvoudige video kan zelf geproduceerd worden met een handycam of zelfs met een smartphone, voor meer complexe opdrachten is het best om een productiehuis aan te spreken dat gespecialiseerd in het soort opdrachten dat je wenst. Door de stijlkeuze van de video bepaal je uiteraard ook mee het imago van je bedrijf.

Zoals steeds komt kwaliteit bovendrijven. Een ideale webvideo is kort, informatief en to the point. Er zijn tientallen mogelijkheden om video te gebruiken. Hierbij een aantal suggesties: presentaties van producten, interviews met personeel en experts, een rondleiding door het bedrijf, een uitlegvideo over hoe een product werkt, een klanten testimonial.

2. Kies het gezicht van uw bedrijf

Een webvideo heeft meer kans om succesvol te zijn als er persoonlijkheid uit spreekt. Iemand moet het gezicht van het bedrijf worden. Dat kan net zo goed iemand van het personeel zijn, best iemand met een warme en sympathieke uitstraling, iemand die vertrouwen uitstraalt en met vakkennis over je producten of diensten spreekt.

Of werk met verschillende mensen voor verschillende producten. Wanneer iemand trots is op je bedrijf kan dat wel eens de geknipte persoon zijn. Voor bepaalde producten of diensten is het best om met acteurs of modellen te werken.

Voor bedrijven is het essentieel dat ze hun menselijk gelaat tonen via social media. Lees het artikel.

iphoneimg

3. Wees authentiek en eerlijk

De kracht van video ligt erin dat er een emotionele verbinding kan gemaakt worden met klanten. Communiceer met je klanten op een directe en vertrouwelijke manier, spreek tegen de camera alsof je het tegen een goede vriend zegt. De context kan volledig privé zijn waarbij je tegen je partner of aan je kinderen uitlegt wat de eigenschappen en de voordelen zijn van je product of dienst.

Gebruik niet teveel vakjargon maar hou het begrijpelijk en laagdrempelig. Het uiteindelijke doel is om engagement te bekomen bij je doelpubliek. Als het op een juiste en authentieke manier gebeurt zullen mensen meer geneigd zijn om de video’s verder te verspreiden en te sharen via social media, ze zullen sneller tot aankoop overgaan en ze zullen je producten aanbevelen bij vrienden.

4. Boost je video’s

Zorg ervoor dat je video’s zich onderscheiden van andere informatie op het web.

creëer een campagne. Denk verder dan een enkele video. Denk lange termijn. Voor meer bereik en zichtbaarheid heb je er baat bij om op regelmatige basis relevante videocontent te verspreiden. Op die manier zal video je merk versterken.
Zorg altijd voor een call to action. Mis nooit de gelegenheid om de band met de kijker aan te halen. Vraag hen om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief, dat ze een comment achterlaten of nodig hen uit om de site of de blog te bezoeken. De eenvoudigste en meest effectieve manier om kijkers aan te zetten om te reageren is om de video interactief te maken. HOE WERKT DAT?
Maak er geen verkoopspraatje van. Video is geen vervanger van een verkoper. Gebruik video om je publiek te informeren, om een product of een dienst voor te stellen, om een probleem op te lossen. Geef waardevolle info via de video zodat je een referentie wordt in je eigen domein.

5. Verspreid de video zoveel mogelijk

Het maken van video kan in eerste instantie aanvoelen alsof het je weghoudt van je eigenlijke werk.

Dit klopt niet. De kracht van video ligt er net in dat het zal zorgen voor meer conversie, meetbare verkoop en meer leads. Net als met andere content marketing is het van groot belang om een constante stroom van informatie te verspreiden op regelmatige basis. Heb je een nieuw product, een nieuwe collectie, een nieuwe dienst, een meer efficiënte helpdesk, een project wat juist succesvol is afgerond? Deel het online via video op social media.

Wat is jouw ervaring met online video? Heb je zelf bepaalde tips & tricks?

We horen graag jouw mening in de commentaar hieronder.

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46