facebook live video

10 video marketingtrends om naar uit te kijken in 2017

 

Online video is nog steeds het snelst groeiend digitaal medium !

Je wil uiteraard de concurrentie voor zijn, daarom hebben we een lijst met de hotste video trends samengesteld die we kunnen verwachten in 2017!

Laat ons eens kijken naar de verwachte evoluties…

   1. Massale stijging in Facebook Video : Dit zal niet als een verrassing komen. De weergaven van video op Facebook zijn het afgelopen jaar gestegen van 1 tot 8 miljard per dag. Parallel daarmee neemt het aantal tekstberichten voortdurend af.
    Facebook heeft de afgelopen jaren massaal ingezet op video, met hun meest recente video toepassing Facebook Live. Als Facebook zo doorgaat als innovator in video marketing, dan zullen ze ongetwijfeld Koning Youtube van de troon stoten.
   2. Meer Live Video : Facebook Live wordt zeer positief ontvangen. Merken en consumenten maken gebruik van Facebook Live om beter te communiceren met hun volgers. Omdat zoveel mensen tegenwoordig met een camera in hun zak rondlopen, zijn we eraan gewend geraakt dat video’s bijna in realtime te bekijken zijn.

    Ook Twitter gooit zich op live video. Ze hebben zich begin vorig jaar verbonden aan Periscope zodat live uitzendingen getweet kunnen worden. Dat opent de mogelijkheid om een enorm nieuw publiek aan te spreken. Twittergebruikers zijn dol op video, dat blijkt uit onderzoek waarin 82% van de gebruikers aangeeft op regelmatige basis video’s te bekijken. Ook DJI, de toonaangevende fabrikant van drones, maakt het nu mogelijk om een live video uit te zenden vanaf een drone op 120 meter hoogte via YouTube en Facebook.

   3. Video als hulpmiddel voor verkoopteams, live en 360° video’s : Video marketing is populair om 1 simpele reden: consumenten kijken graag video’s! Het bekijken van een video is een zeer eenvoudige en aangename manier om informatie op te nemen. Via live en 360° video’s kan je op afstand producten voorstellen op een manier die de werkelijkheid benadert. Om deze reden voorspellen we dat verkoopteams steeds meer gebruik zullen maken van video in 2017.
   4. Social Media marketing : De dagen dat een merk een video maakte, deze uploadde op YouTube, om vervolgens terug plaats te nemen op de stoel om andere taken uit te voeren, zijn voorbij. Sinds kort zijn Social Media kanalen de beste plek om video’s te delen en om je merk onder de aandacht te brengen. Naar verwachting zal deze trend blijven groeien in 2017. De meeste consumenten bekijken video’s op verschillende apparaten en diverse platformen. En wanneer consumenten het voortouw nemen, dan moeten merken volgen.
   5. Veel meer video-apps : “Generatie Z” (13 – 24-jarigen) houdt zelfs nog meer van video dan van apps. Combineer deze twee en je maakt je merk toegankelijk voor een nieuwe generatie van consumenten. Denk in eerste instantie aan Instagram en Snapchat.

    Deze apps staan bovenaan de lijst van “must-haves” van Generatie Z. Dagelijks worden 10 miljard video’s bekeken op Snapchat. Instagram heeft onlangs een nieuwe functie gelanceerd, genaamd Instagram stories, wat veel lijkt op Snapchat stories, waarmee gebruikers korte video’s kunnen delen met hun volgers. Het kost niet langer weken of maanden om de trouwvideo van je beste vriend af te werken. Met de juiste apps kun je een versie van de video maken voordat de bruid en bruidegom op huwelijksreis vertrekken!

   6. Het tijdperk van “Info-tainment” : Zoals de naam doet vermoeden, is het de samensmelting van ‘informatieve’ en ‘leerzame’ video’s. Het een zonder het ander zal in de toekomst niet meer volstaan. Consumenten moeten de informatie die je presenteert verwerken, maar ze moeten tegelijkertijd ook worden vermaakt. Zonder entertainment zullen de gebruikers de video wegklikken en jou verder helemaal vergeten.
   7. VR zal “de norm” worden : Virtual Reality heeft de videowereld vorig jaar aardig op zijn kop gezet, en het lijkt erop dat dit in 2017 niet anders zal zijn. VR headsets worden steeds vlotter beschikbaar en marketeers kunnen profiteren van deze inspirerende omgeving om de volledige aandacht van kijkers te krijgen. In 2017 voorspellen wij dat VR-video’s meer een “must-have” zullen worden.
   8. E-mail & Video zullen nog meer gaan samenwerken : Op het eerste gezicht lijken e-mail en video niet echt compatibel, maar eigenlijk hebben e-mail en video de potentie om een geweldig team te vormen. Met video kun je e-mails kort houden en je boodschap overbrengen, terwijl e-mail een geweldige manier is om je video onder de aandacht te brengen van veel relevante kijkers, om te beginnen de mensen uit je mailinglijst. In 2017 zullen steeds meer merken gebruik maken van aantrekkelijke video’s in plaats van de gebruikelijke tekst e-mails.
   9. Het belang van relevantie en micro-targeting : Advertentie platformen worden steeds intelligenter, en dit zal in de toekomst alleen maar verbeteren. In 2017 zullen gebruikers verwachten dat bijna alle inhoud relevant en gericht is. Zo niet, dan zijn ze simpelweg niet geïnteresseerd. Een goede video is zo ontworpen dat hij je iets leert, inspireert en vermaakt. Dus de volgende keer dat je een vraag hebt en je geen zin hebt om talloze pagina’s te lezen om het antwoord te vinden, kijk dan op YouTube! Er zal heus wel iemand zijn die dezelfde vraag had, geïnspireerd is geraakt en een video heeft gemaakt om het antwoord te delen!
   10. Video- en webdesign werken samen : We kunnen het alleen maar blijven herhalen: het is geweldig om je video’s op verschillende plekken te posten. Maar niet te vergeten, videocontent op je website is essentieel! In 2017 voorspellen we dat designers meer mogelijkheden zullen vinden om video’s te integreren in websites.
    Omdat de video al afspeelt wanneer je op de website belandt, moedigt het gebruikers aan om te blijven en je diensten verder te onderzoeken. Lees daarover ook zeker dit blog artikel.

 

Video en avant!

Het lijkt erop dat 2017 weer een spannend jaar wordt voor video marketing! Er zullen ongetwijfeld veranderingen plaatsvinden, maar video’s zullen alsmaar  belangrijker worden voor merken en marketeers.

Omdat het erop lijkt dat 2017 een geweldig jaar gaat worden voor video, is het geen wonder dat het team van Clickable Video klaar staat om je te begeleiden in je eigen video verhaal.

Als je benieuwd bent om te weten hoe je bedrijf kan profiteren van de nieuwste video toepassingen, stuur ons dan een berichtje – of nog beter – stuur ons een link naar een video die jou inspireert! Wij zien graag jouw visie van wat er te wachten staat voor de wereld van videotechnologie en – communicatie.

Tot binnenkort !

 

Over Clickable Video
 
Elk bedrijf moet vandaag de dag een mediabedrijf zijn en video is het meest effectieve medium om in contact te komen met je doelgroep. We maken al jaren alle soorten videoclips, van bedrijfsvideo’s tot promo-video’s, van event video’s tot commercials. Als videomarketing agency zorgen wij er ook voor dat je video’s worden gezien en effectief gaan werken in je marketing funnel. Welke productie je ook plant, groot of klein, praat eerst met ons. We garanderen je dat je niet teleurgesteld zal worden…
We kijken ernaar uit om in gesprek te gaan.
Het is onze missie om ondernemers te helpen zichzelf, hun producten of hun diensten op de best mogelijke manier in beeld te brengen door middel van kwalitatieve video. Met als doel om hun zaak, hun klantenbestand en hun reputatie te doen groeien.
Het is ons doel om onze klanten te helpen met het uitrollen van een lange termijn video strategie zodat ze hun doelen kunnen bereiken.
Onze focus ligt op het ontwikkelen en onderhouden van een uitstekende video marketing strategie voor merken, marketeers en ondernemers.
We bieden:
video marketing strategie & uitvoering
live action video productie
interactieve video
animatie video

Wim Symoens, video expert.

Contactgegevens: wim@clickablevideo.eu, + 32 496 23 27 46